---- ---- ---- ORIGINAL / ОРИГИНАЛ ¦\/¦ COPY / КОПИЯ ¦ ¦ Total number of copies issued / ¦ ¦ ---- ---- Количество выданных копий ---- --------------------------------------------------------------------------- ¦1.1. Name and address of consignor /¦1.5. Certificate / Сертификат N ¦ ¦Название и адрес грузоотправителя: ¦RU/EIA/ 00001¦ +------------------------------------+------------------------------------+ ¦ ¦Veterinary certificate for fish and ¦ ¦ ¦seafood (fishery products) and ¦ ¦ ¦products of their processing ¦ +------------------------------------+intended for human consumption, ¦ ¦1.2. Name and address of consignee /¦exported from the Republic of India ¦ ¦Название и адрес грузополучателя: ¦into the Russian Federation ¦ ¦ ¦Ветеринарный сертификат на ¦ ¦SPECIMEN ¦экспортируемые из Республики Индия ¦ ¦ ¦в Российскую Федерацию пищевую ¦ ¦ ¦рыбу, морепродукты, готовые изделия ¦ ¦ ¦из них ¦ +------------------------------------+------------------------------------+ ¦1.3. Means of transport / Транспорт:¦1.6. Competent authority in the ¦ ¦(the number of the railway carriage,¦Republic of India / Компетентное ¦ ¦truck container, flight-number, name¦ведомство Республики Индия: ¦ ¦of the ship / N вагона, автомашины, +------------------------------------+ ¦контейнера, рейс самолета, название ¦1.7. Organisation in the Republic ¦ ¦судна) ¦of India, issuing this certificate ¦ ¦ ¦/ Учреждение Республики Индия, ¦ ¦ ¦выдавшее сертификат: ¦ +------------------------------------+------------------------------------+ ¦1.4. Country of transit / Страна ¦1.8. Point of crossing the border ¦ ¦транзита: ¦of the Russian Federation / Пункт ¦ ¦ ¦пересечения границы Российской ¦ ¦ ¦Федерации: ¦ +------------------------------------+------------------------------------+ ¦2. Identification of products / Идентификация продукции: ¦ ¦2.1. Name of the product / Наименование продукции: ______________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦2.2. Date of production / Дата выработки продукции: _____________________¦ ¦2.3. Type of package / Упаковка: ________________________________________¦ ¦2.4. Number of packages / Количество мест: ______________________________¦ ¦2.5. Net weight (kg) / Вес нетто (кг): __________________________________¦ ¦2.6. Number of seal / Номер пломбы: _____________________________________¦ ¦2.7. Identification marks / Маркировка: _________________________________¦ ¦2.8. Conditions of storage and transport / Условия хранения и перевозки: ¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦ ¦ ¦3. Origin of the products / Происхождение продукции: ¦ ¦3.1. Name (No) and address of establishment, approved by the Competent ¦ ¦Veterinary Service in the Republic of India: ¦ ¦Название (No) и адрес предприятия, зарегистрированного компетентной ¦ ¦ветеринарной службой Республики Индия для экспорта: ¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦- factory vessel / плавбазы: ____________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦- cold store / холодильника: ____________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦3.2. Administrative-territorial unit / Административно-территориальная ¦ ¦единица: ¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦_________________________________________________________________________¦ ¦ ¦ ¦4. Certificate on suitability of products in food / Свидетельство о ¦ ¦ пригодности продукции в пищу ¦ ¦ ¦ ¦4.1. I, the undersigned State/Official Veterinarian hereby certify ¦ ¦ that: ¦ ¦ The certificate is issued on the bases of the following pre-export ¦ ¦ certificates (the list is attached in case there are more than two ¦ ¦ pre-export certifieates) ¦ ¦ Я, нижеподписавшийся государственный/официальный ветеринарный ¦ ¦ врач, настоящим удостоверяю следующее: ¦ ¦ Live, chilled and frozen fish, seafood and products of their ¦ ¦ processing, destined for human consumption and exported to the ¦ ¦ Russian Federation, were produced in establishments, approved by ¦ ¦ the Competent Veterinary Service of the Republic of India to ¦ ¦ export their production and acting under its constant supervision. ¦ ¦ Экспортируемые в Российскую Федерацию живая, охлажденная и ¦ ¦ мороженая рыба, морепродукты и готовые изделия из них, ¦ ¦ предназначенные в пищу человеку, произведены на предприятиях, ¦ ¦ имеющих разрешение компетентной ветеринарной службы Республики ¦ ¦ Индия о поставке продукции на экспорт и находящихся под ее ¦ ¦ постоянным контролем. ¦ ¦ ¦ ¦4.2. Fish and seafood originate from the establishments which have not ¦ ¦ been under restrictions concerning animal health. ¦ ¦ Рыба и морепродукты происходят с предприятий, на которые не были ¦ ¦ наложены ограничения по здоровью животных. ¦ ¦ ¦ ¦4.3. Fish, fishery products and seafood were tested and officially ¦ ¦ certified by the State/Official Veterinary Service of the ¦ ¦ exporting country to be free from bacteriological and virus ¦ ¦ infections, included into list of diseases, recommended by OIE for ¦ ¦ this kind of products according to the Aquatic Animal Health Code. ¦ ¦ Рыба, рыбо- и морепродукты происследованы и официально признаны ¦ ¦ государственной/официальной ветеринарной службой страны-экспортера ¦ ¦ свободными от бактериальных и вирусных инфекций, внесенных в ¦ ¦ список МЭБ для данного вида продукции согласно Санитарному кодексу ¦ ¦ водных животных. ¦ ¦ ¦ ¦4.4. Fish, fishery products and seafood were tested by Slate/Official ¦ ¦ Veterinary Service of the exporting country for the presence of ¦ ¦ helminths. If there are some helminfhes in acceptable limits the ¦ ¦ fish is inactivated by the current methods. ¦ ¦ Рыба, рыбо- и морепродукты были исследованы государственной/ ¦ ¦ официальной ветеринарной службой страны-экспортера на наличие ¦ ¦ гельминтов. При наличии гельминтов в пределах, допустимых нормами, ¦ ¦ рыба обезврежена существующими методами. ¦ ¦ ¦ ¦4.5. The temperature of muscle thickness of frozen fish and seafood ¦ ¦ exported to the Russian Federation doesn't exceed 18 degrees below ¦ ¦ 0 Celsius, they are not contaminated with salmonella or other ¦ ¦ bacterial infectious agents, do not have any alterations typical ¦ ¦ for infectious diseases or poor organoleptic quality, have not ¦ ¦ been defrosted during the storage period, have not been treated ¦ ¦ with coloring and odorous substances, ionizing and ultra-violet ¦ ¦ rays. ¦ ¦ Экспортируемые мороженая рыба и морепродукты имеют температуру в ¦ ¦ толще продукта не выше минус 18 градусов Цельсия, не обсеменены ¦ ¦ сальмонеллами или возбудителями других бактериальных инфекций, не ¦ ¦ имеют изменений, характерных для заразных болезней, ¦ ¦ недоброкачественных органолептических показателей, не подвергались ¦ ¦ дефростации в период хранения, не обрабатывались красящими и ¦ ¦ пахучими веществами, ионизирующим облучением или ультрафиолетовыми ¦ ¦ лучами. ¦ ¦ ¦ ¦4.6. In the result of veterinary-sanitary inspection sea and fresh- ¦ ¦ water fish, seafood and products of their processing are ¦ ¦ considered fit for human consumption. They do not contain natural ¦ ¦ or synthetic estrogenic and hormonal substances, thyreostatics, ¦ ¦ antibiotics, pesticides and other pharmacons. ¦ ¦ При проведении ветеринарно-санитарной экспертизы морская и ¦ ¦ пресноводная рыба, морепродукты и готовые изделия из них признаны ¦ ¦ пригодными для употребления в пищу человеку. Они не содержат ¦ ¦ натуральные или синтетические эстрогенные, гормональные вещества, ¦ ¦ тиреостатические препараты, антибиотики, пестициды, а также ¦ ¦ лекарственные средства. ¦ ¦ ¦ ¦4.7. Microbiological, chemical, toxicological and radiological ¦ ¦ characteristics of fish, seafood and products of their processing ¦ ¦ corresponds to current veterinary and sanitary standards and ¦ ¦ requirements of the Russian Federation. ¦ ¦ Микробиологические, химико-токсикологические и радиологические ¦ ¦ показатели рыбы, морепродуктов и готовые изделия из них ¦ ¦ соответствуют действующим в Российской Федерации ветеринарным и ¦ ¦ санитарным правилам и требованиям. ¦ ¦ ¦ ¦4.8. Fish and sea-food (fishery products) is recognized fit for human ¦ ¦ consumption. ¦ ¦ Рыба и морепродукты признаны пригодными для употребления в пищу ¦ ¦ людям. ¦ ¦ ¦ ¦4.9. The sealing of the master carton is done with the quality label of ¦ ¦ Export Inspection Couneil and the label of the enterprise in a ¦ ¦ manner ensuring the opening of the consignment is impossible ¦ ¦ without damaging the label. ¦ ¦ Упаковка пломбирована знаком качества Совета по инспекции экспорта ¦ ¦ и маркировочной этикеткой предприятия таким образом, чтобы ¦ ¦ вскрытие груза было невозможным без нарушения целостности ¦ ¦ маркировочной этикетки. ¦ ¦ ¦ ¦4.10. Containers and packing material are nonreturnable and correspond ¦ ¦ to hygienic requirements. ¦ ¦ Тара и упаковочный материал одноразовые и соответствуют ¦ ¦ гигиеническим требованиям. ¦ ¦ ¦ ¦4.11. Transport means are treated and prepared according to the ¦ ¦ standards approved within the territory of the Republic of India. ¦ ¦ Транспортные средства обработаны и подготовлены в соответствии с ¦ ¦ принятыми в Республике Индия правилами. ¦ ¦ ¦ ¦Plac Date Official stamp: ¦ ¦Место __________________ Дата __________________ Печать ¦ ¦ ¦ ¦Signature of state/official veterinarian ¦ ¦Подпись государственного/официального ветеринарного врача ¦ ¦ ¦ ¦Name and position in capital letters ¦ ¦Ф.И.О. и должность ¦ ¦ ¦ ¦Signature and stamp must be in a different colour to that in the printed ¦ ¦certificate / Подпись и печать должны отличаться цветом от бланка ¦ ---------------------------------------------------------------------------